Kuka?

Jaana Isohätälä
30-vuotias
Syntynyt Oulussa
FM, väitöskirjatutkija Oulun yliopistossa
Lempiasioita: ystävät, hikitreenit, hitaat aamut, leipominen, hyvät oluet, raikas ulkoilma

Sähköposti: jaana.isohatala@ouka.fi

Oulun kasvatti

Oulu on rakas kotikaupunkini. Olen kasvanut Kaakkurissa ja käynyt koulua Oulunlahdessa, Kuusiluodossa ja Oulun lyseossa. Myöhemmin olen asunut Kaijonharjussa ja-Raksilassa. Nykyisin kotini on kasvavassa Toppilassa, jossa asun yhdessä avomieheni, pienen tyttäremme ja kahden suloisen kissan kanssa. Rakastan Oulussa rentoa kaupunkikulttuuria, pyöräreittejä, oululaisten lämminhenkisyyttä sekä pohjoista valoa ja luonnon läheisyyttä.

Oppimisen ja suomen kielen asiantuntija

Työskentelen Oulun yliopiston oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikössä tohtorikoulutettavana. Tutkimuksessani selvitän, miten ihmiset voivat edistää oppimistaan ja onnistumistaan yhteisöllisissä oppimistilanteissa. Työssäni olen oppinut luomaan parempaa ymmärrystä maailmasta yhteistyön ja tutkitun tiedon avulla. Aiemmin olen opiskellut äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi, ja olen opettanut suomea ulkomaalaisille ja suomalaisille.

Vihreä vastuunkantaja

Haluan edistää kestävää kehitystä ja vastuullista päätöksentekoa, jotta tulevaisuus näyttäisi valoisalta. Olen mukana perheyrityksessämme Hätälä Oy:ssä ja olen ollut aktiivina mm. Akavan aluetoiminnassa, Tieteentekijöiden liitossa, Oulun yliopiston ylioppilaskunnassa ja Oulun Vihreissä. Näissä tehtävissä olen oppinut arvostamaan ihmisten kykyä puhaltaa yhteen hiileen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Arjessani teen pieniä hyviä tekoja: pyöräilen autoilun sijaan, kierrätän ja suosin paikallisia tuotteita.